با گذشت دو روز از تغییر شیوه ثبت معاملات مسکن در بنگاه های املاک، چالش دسترسی به مبایعه نامه های جدید، خریداران مسکن را با سردرگمی روبه رو کرده؛ طوری که «الزام تنظیم در قراردادهای هولوگرام دار» به دلیل ترافیک اینترنتی سامانه رهگیری و البته ناتوانی برخی دلالان ملکی در اتصال به سامانه، عملا غیرممکن شده و مشاوران املاک کماکان از مبایعه نامه های کاغذی استفاده می کنند.
مشاوران املاک از ابتدای ماه جاری موظف شده اند مبایعه نامه های قدیمی -برگه های چاپی در قطع A3- را کنار بگذارند و ثبت معامله خریدوفروش مسکن را فقط از طریق تکمیل رایانه ای فرم های مخصوص موجود در سامانه رهگیری انجام دهند؛ اما هم اکنون امکان ورود راحت به سامانه برای بنگا ه ها فقط در اوایل صبح یا ساعات پایانی شب ممکن است. به این ترتیب تنظیم معامله در طول روز از طریق همان مبایعه نامه های منسوخ شده به صورت دستی انجام می گیرد و روز بعد، قرارداد جدیدتر تحویل خریدار و فروشنده می شود.
گزارش «دنیای اقتصاد» از نتایج روز اول اجرای طرح استفاده از مبایعه نامه های جدید حاکی است: هم اکنون معاملات مسکن در تهران با تنظیم دو نوع مبایعه نامه در بنگاه ها رسمیت هتل ارزان بدروم پیدا می کند؛ به این صورت که ابتدا قرارداد قدیمی بدون کدرهگیری بین طرفین منعقد می شود و 24 ساعت بعد، مشاور املاکی، مبایعه نامه هولوگرام دار را همراه با کدرهگیری، تحویل می دهد.این در حالی است که مبنای ورود مبایعه نامه های جدید به بازار معاملات مسکن، «ثبت لحظه ای معامله در سامانه رهگیری برای جلوگیری از فروش یک ملک به بیش از یک نفر» عنوان شده بود اما حالا عملیات ثبت، حداقل یک روز بعد از فروش، در بنگاه انجام می شود.
اجبار بنگاه های مسکن به استفاده از فضای مجازی برای ثبت معاملات نه تنها زمان لازم برای تنظیم هر معامله را افزایش داده، بلکه باعث افزایش هزینه غیرپولی خرید مسکن نیز شده است.
در مراجعه های دو روز گذشته خریداران به بنگاه ها انتظار آنها برای رویت مبایعه نامه های جدید محقق نشد و برخی از خریداران از آنجا که پیش تر مطلع شده بودند «تنظیم معامله در مبایعه نامه کاغذی از اول آبان ممنوع است» طی دو روز اخیر در مواجهه با عدم دسترسی به مبایعه نامه جدید، از خرید ملک انصراف دادند. به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید به این صورت است که ابتدا مشاوران املاک باید بسته های کاغذهای مخصوص را خریداری و سپس از طریق تکمیل فرم الکترونیکی در سامانه رهگیری، کاغذها را به قرارداد هولوگرام دار تبدیل و سپس تحویل متعاملین دهند. تامین کاغذهای بلیط ارزان آنتالیا جدید هزینه بنگاه ها را برای هر معامله تقریبا 15 برابر افزایش داده؛ طوری که پیش تر برای عقد هر معامله ملکی، حدود یک هزار تومان هزینه خرید کاغذ پرداخت می شد؛ اما هم اکنون باید 15 هزار تومان پرداخت شود.
چالش دیگری که خریداران مسکن در تهران از روز گذشته به آن دچار شده اند ادامه ابهامات مربوط به کدرهگیری است. مشاوران املاک از سال گذشته موظف شده بودند برای صدور کد رهگیری، از خریدار مبلغ 8 هزار تومان بابت کد دریافت کنند. اما طی این مدت برخی مشاوران املاک صدور کدرهگیری را منوط به دریافت پورسانت بیشتر از خریدار و فروشنده کرده اند. طوری که با سوءاستفاده از مصوبه دولت در خصوص کدرهگیری، تلاش کرده اند، کدرهگیری را در ازای دریافت حق کمیسیون های دوبرابر نرخ مصوب، صادر کنند.
حتی طی این مدت بنگاه های املاک فاقد پروانه کسب از آنجا که به سامانه رهگیری دسترسی ندارند، کد مخصوص را از بنگاه های دارای پروانه خریداری می کنند که این پروسه از نظر اتحادیه مشاوران املاک غیرمجاز اعلام شده است.حالا با ورود مبایعه نامه های جدید به بازار مسکن این احتمال وجود دارد که کاربری آنها از چارچوب های تعریف شده خارج شود و به جای آنکه تسهیل و امنیت معاملات مسکن را به همراه داشته باشد، باعث درآمدزایی برای عده ای شود. محمود زاوشی یک مشاور املاک در تهران در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: اجباری شدن استفاده از مبایعه نامه های جدید در بنگاه های مسکن شهر تهران می تواند باعث آرامش در بازار و کاهش سوداگری شود؛ به شرط آنکه شرایط تور استانبول زیرساختی همچون سرعت اینترنت و دسترسی به سامانه رهگیری برای مشاوران املاک فراهم باشد.
وی افزود: در طول روز برای استفاده از سامانه رهگیری با مشکلاتی مواجه هستیم از جمله اینکه سرعت دسترسی پایین است و برای ثبت معامله، سامانه نوبت می دهد و حتی در مواردی که سوال فنی برای مشاوران املاک بوجود می آید، زمان پاسخ دهی طولانی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در بنگاه مجبور هستیم ابتدا متن معامله ملکی را در قراردادی غیرمبایعه نامه های جدید تنظیم کنیم و سپس آن را اواخر شب یا اول صبح روز بعد به قراردادهای جدید منتقل کنیم. علی محمدی یک مشاور املاکی دیگر در تهران نیز در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: طرح جدید شیوه خوبی برای امنیت بخشی به معاملات مسکن است؛ اما باید قبل از اجرای سراسری آن، شرایط لازم برای بنگاه ها فراهم شود.
مبایعه نامه های جدید حمایت قضایی دارد؟
به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید علاوه بر اینکه به راحتی به دست طرفین تور ارزان ترکیه معامله نمی رسد، بلکه حداقل 24 ساعت بعد از عقد قرارداد، امکان دریافت آن وجود دارد، یک چالش دیگر نیز دارد. در مبایعه نامه های جدید، آرم قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک، وجود ندارد به این ترتیب تفاوت اصلی آنها با مبایعه نامه های قدیمی، در عدم حضور نهادهای قضایی در این قراردادها است.
هر چند، در مبایعه نامه های جدید، هولوگرام حرارتی نصب شده، اما برخی تصور می کنند چون آرم قضایی از روی آنها حذف شده، اعتبار آنها نیز کم شده است.
در این باره مسوولان صنفی بازار مسکن معتقدند، هر قراردادی که بین دو نفر نوشته می شود در حکم سند عادی، قابل دفاع در کلیه محاکم قضایی است.ایجاد فضای مجازی در بنگاه های املاک برای ارائه خدمات الکترونیکی به خریداران مسکن، به جای آنکه روند معاملات را تسهیل کند باعث پیچیده شدن روال معمول در بازار مسکن شده است.
با گذشت دو روز از تغییر شیوه ثبت معاملات مسکن در بنگاه های املاک، چالش دسترسی به مبایعه نامه های جدید، خریداران مسکن را با سردرگمی روبه رو کرده؛ طوری که «الزام تنظیم در قراردادهای هولوگرام دار» به دلیل ترافیک اینترنتی سامانه رهگیری و البته ناتوانی برخی دلالان ملکی در اتصال به سامانه، عملا غیرممکن شده و مشاوران املاک کماکان از مبایعه نامه های کاغذی استفاده می کنند.
مشاوران املاک از ابتدای ماه جاری موظف شده اند مبایعه نامه های قدیمی -برگه های چاپی در قطع A3- را کنار بگذارند و ثبت معامله خریدوفروش مسکن را فقط از طریق تکمیل رایانه ای فرم های مخصوص موجود در سامانه رهگیری انجام دهند؛ اما هم اکنون امکان ورود راحت به سامانه برای بنگا ه ها فقط در اوایل صبح یا ساعات پایانی شب ممکن است. به این ترتیب تنظیم معامله در طول روز از طریق همان مبایعه نامه های منسوخ شده به صورت تور ارزان مارماریس دستی انجام می گیرد و روز بعد، قرارداد جدیدتر تحویل خریدار و فروشنده می شود.
گزارش «دنیای اقتصاد» از نتایج روز اول اجرای طرح استفاده از مبایعه نامه های جدید حاکی است: هم اکنون معاملات مسکن در تهران با تنظیم دو نوع مبایعه نامه در بنگاه ها رسمیت پیدا می کند؛ به این صورت که ابتدا قرارداد قدیمی بدون کدرهگیری بین طرفین منعقد می شود و 24 ساعت بعد، مشاور املاکی، مبایعه نامه هولوگرام دار را همراه با کدرهگیری، تحویل می دهد.این در حالی است که مبنای ورود مبایعه نامه های جدید به بازار معاملات مسکن، «ثبت لحظه ای معامله در سامانه رهگیری برای جلوگیری از فروش یک ملک به بیش از یک نفر» عنوان شده بود اما حالا عملیات ثبت، حداقل یک روز بعد از فروش، در بنگاه انجام می شود.
اجبار بنگاه های مسکن به استفاده از فضای مجازی برای ثبت معاملات نه تنها زمان لازم برای تنظیم هر معامله را افزایش داده، بلکه باعث افزایش هزینه غیرپولی خرید مسکن نیز شده است.
در مراجعه های دو روز گذشته خریداران به بنگاه ها انتظار آنها برای رویت مبایعه نامه های جدید محقق نشد و برخی از خریداران از آنجا که پیش تر مطلع شده بودند «تنظیم معامله در مبایعه نامه کاغذی از اول آبان ممنوع است» طی دو روز اخیر در مواجهه با عدم دسترسی به مبایعه نامه جدید، از خرید ملک انصراف دادند. به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید به این صورت است که ابتدا مشاوران املاک باید بسته های کاغذهای مخصوص را خریداری و سپس از طریق تکمیل فرم الکترونیکی در سامانه رهگیری، کاغذها را به قرارداد هولوگرام دار تبدیل و سپس تحویل متعاملین دهند. تامین کاغذهای جدید هزینه بنگاه ها را برای هر معامله تقریبا 15 برابر افزایش داده؛ طوری که پیش تر برای عقد هر معامله ملکی، حدود یک هزار تومان هزینه خرید کاغذ پرداخت می شد؛ اما هم اکنون باید 15 هزار تومان پرداخت شود.
چالش دیگری که خریداران مسکن در تهران از روز گذشته به آن دچار شده اند ادامه ابهامات مربوط بلیط ارزان پنانگ به کدرهگیری است. مشاوران املاک از سال گذشته موظف شده بودند برای صدور کد رهگیری، از خریدار مبلغ 8 هزار تومان بابت کد دریافت کنند. اما طی این مدت برخی مشاوران املاک صدور کدرهگیری را منوط به دریافت پورسانت بیشتر از خریدار و فروشنده کرده اند. طوری که با سوءاستفاده از مصوبه دولت در خصوص کدرهگیری، تلاش کرده اند، کدرهگیری را در ازای دریافت حق کمیسیون های دوبرابر نرخ مصوب، صادر کنند.
حتی طی این مدت بنگاه های املاک فاقد پروانه کسب از آنجا که به سامانه رهگیری دسترسی ندارند، کد مخصوص را از بنگاه های دارای پروانه خریداری می کنند که این پروسه از نظر اتحادیه مشاوران املاک غیرمجاز اعلام شده است.حالا با ورود مبایعه نامه های جدید به بازار مسکن این احتمال وجود دارد که کاربری آنها از چارچوب های تعریف شده خارج شود و به جای آنکه تسهیل و امنیت معاملات مسکن را به همراه داشته باشد، باعث درآمدزایی برای عده ای شود. محمود زاوشی یک مشاور املاک در تهران در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: اجباری شدن استفاده از مبایعه نامه های جدید در بنگاه های مسکن شهر تهران می تواند باعث آرامش در بازار و کاهش سوداگری شود؛ به شرط آنکه شرایط زیرساختی همچون سرعت اینترنت و دسترسی به سامانه رهگیری برای مشاوران املاک فراهم باشد.
وی افزود: در طول روز برای استفاده از سامانه رهگیری با مشکلاتی مواجه هستیم از جمله اینکه سرعت دسترسی پایین است و برای ثبت معامله، سامانه نوبت می دهد و حتی در مواردی که سوال فنی برای مشاوران املاک بوجود می آید، زمان پاسخ دهی طولانی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در بنگاه مجبور هستیم ابتدا متن معامله ملکی را در قراردادی غیرمبایعه نامه های جدید تنظیم کنیم و سپس آن را اواخر شب یا اول صبح روز بعد بلیط ارزان مالزی سنگاپور به قراردادهای جدید منتقل کنیم. علی محمدی یک مشاور املاکی دیگر در تهران نیز در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: طرح جدید شیوه خوبی برای امنیت بخشی به معاملات مسکن است؛ اما باید قبل از اجرای سراسری آن، شرایط لازم برای بنگاه ها فراهم شود.
مبایعه نامه های جدید حمایت قضایی دارد؟
به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید علاوه بر اینکه به راحتی به دست طرفین معامله نمی رسد، بلکه حداقل 24 ساعت بعد از عقد قرارداد، امکان دریافت آن وجود دارد، یک چالش دیگر نیز دارد. در مبایعه نامه های جدید، آرم قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک، وجود ندارد به این ترتیب تفاوت اصلی آنها با مبایعه نامه های قدیمی، در تور دوبی عدم حضور نهادهای قضایی در این قراردادها است.
هر چند، در مبایعه نامه های جدید، هولوگرام حرارتی نصب شده، اما برخی تصور می کنند چون آرم قضایی از روی آنها حذف شده، اعتبار آنها نیز کم شده است.
در این باره مسوولان صنفی بازار مسکن معتقدند، هر قراردادی که بین دو نفر نوشته می شود در حکم سند عادی، قابل دفاع در کلیه محاکم قضایی است.ایجاد فضای مجازی در بنگاه های املاک برای ارائه خدمات الکترونیکی به خریداران مسکن، به جای آنکه روند معاملات را تسهیل کند باعث پیچیده شدن روال معمول در بازار مسکن شده است.
با گذشت دو روز از تغییر شیوه ثبت معاملات مسکن در بنگاه های املاک، چالش دسترسی به مبایعه نامه های جدید، خریداران مسکن را با سردرگمی روبه رو کرده؛ طوری که «الزام تنظیم در قراردادهای هولوگرام دار» به دلیل ترافیک اینترنتی سامانه رهگیری و البته ناتوانی برخی دلالان ملکی در اتصال به سامانه، عملا غیرممکن شده و مشاوران املاک کماکان از مبایعه نامه های کاغذی استفاده می کنند.
مشاوران املاک از جواد نکونام ابتدای ماه جاری موظف شده اند مبایعه نامه های قدیمی -برگه های چاپی در قطع A3- را کنار بگذارند و ثبت معامله خریدوفروش مسکن را فقط از طریق تکمیل رایانه ای فرم های مخصوص موجود در سامانه رهگیری انجام دهند؛ اما هم اکنون امکان ورود راحت به سامانه برای بنگا ه ها فقط در اوایل صبح یا ساعات پایانی شب ممکن است. به این ترتیب تنظیم معامله در طول روز از طریق همان مبایعه نامه های منسوخ شده به صورت دستی انجام می گیرد و روز بعد، قرارداد جدیدتر تحویل خریدار و فروشنده می شود.
گزارش «دنیای اقتصاد» از نتایج روز اول اجرای طرح استفاده از مبایعه نامه های جدید حاکی است: هم اکنون معاملات مسکن در تهران با تنظیم دو نوع مبایعه نامه در بنگاه ها رسمیت پیدا می کند؛ به این صورت که ابتدا قرارداد قدیمی بدون کدرهگیری بین طرفین منعقد می شود و 24 ساعت بعد، مشاور املاکی، مبایعه نامه هولوگرام دار را همراه با کدرهگیری، تحویل می دهد.این در حالی است که مبنای ورود مبایعه نامه های جدید به بازار معاملات مسکن، «ثبت لحظه ای معامله در سامانه رهگیری برای جلوگیری از فروش یک ملک به بیش از یک نفر» عنوان شده بود اما حالا عملیات ثبت، حداقل یک روز بعد از فروش، در بنگاه انجام می شود.
اجبار بنگاه های مسکن به استفاده از فضای مجازی برای ثبت معاملات نخست وزیر عراق نه تنها زمان لازم برای تنظیم هر معامله را افزایش داده، بلکه باعث افزایش هزینه غیرپولی خرید مسکن نیز شده است.
در مراجعه های دو روز گذشته خریداران به بنگاه ها انتظار آنها برای رویت مبایعه نامه های جدید محقق نشد و برخی از خریداران از آنجا که پیش تر مطلع شده بودند «تنظیم معامله در مبایعه نامه کاغذی از اول آبان ممنوع است» طی دو روز اخیر در مواجهه با عدم دسترسی به مبایعه نامه جدید، از خرید ملک انصراف دادند. به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید به این صورت است که ابتدا مشاوران املاک باید بسته های کاغذهای مخصوص را خریداری و سپس از طریق تکمیل فرم الکترونیکی در سامانه رهگیری، کاغذها را به قرارداد هولوگرام دار تبدیل و سپس تحویل متعاملین دهند. تامین کاغذهای جدید هزینه بنگاه ها را برای هر معامله تقریبا 15 برابر افزایش داده؛ طوری که پیش تر برای عقد هر معامله ملکی، حدود یک هزار تومان هزینه خرید کاغذ پرداخت می شد؛ اما هم اکنون باید 15 هزار تومان پرداخت شود.
چالش دیگری که خریداران مسکن در تهران از روز گذشته به آن دچار شده اند ادامه ابهامات مربوط به کدرهگیری است. مشاوران املاک از سال گذشته موظف شده بودند برای صدور کد رهگیری، از خریدار مبلغ 8 هزار تومان بابت کد دریافت کنند. اما طی این مدت برخی مشاوران املاک صدور کدرهگیری را منوط به دریافت پورسانت بیشتر از خریدار و فروشنده کرده اند. طوری که با سوءاستفاده از مصوبه دولت در خصوص کدرهگیری، تلاش کرده اند، کدرهگیری را در ازای دریافت حق کمیسیون های دوبرابر نرخ مصوب، صادر کنند.
حتی طی این مدت بنگاه های املاک فاقد پروانه کسب از آنجا که به سامانه رهگیری دسترسی ندارند، کد مخصوص را از بنگاه های دارای پروانه خریداری می کنند که این پروسه از نظر کشورهای خاور میانه اتحادیه مشاوران املاک غیرمجاز اعلام شده است.حالا با ورود مبایعه نامه های جدید به بازار مسکن این احتمال وجود دارد که کاربری آنها از چارچوب های تعریف شده خارج شود و به جای آنکه تسهیل و امنیت معاملات مسکن را به همراه داشته باشد، باعث درآمدزایی برای عده ای شود. محمود زاوشی یک مشاور املاک در تهران در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: اجباری شدن استفاده از مبایعه نامه های جدید در بنگاه های مسکن شهر تهران می تواند باعث آرامش در بازار و کاهش سوداگری شود؛ به شرط آنکه شرایط زیرساختی همچون سرعت اینترنت و دسترسی به سامانه رهگیری برای مشاوران املاک فراهم باشد.
وی افزود: در طول روز برای استفاده از سامانه رهگیری با مشکلاتی مواجه هستیم از جمله اینکه سرعت دسترسی پایین است و برای ثبت معامله، سامانه نوبت می دهد و حتی در مواردی که سوال فنی برای مشاوران املاک بوجود می آید، زمان پاسخ دهی طولانی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در بنگاه مجبور هستیم ابتدا متن معامله ملکی را در قراردادی غیرمبایعه نامه های جدید تنظیم کنیم و سپس آن را اواخر شب یا اول صبح روز بعد به قراردادهای جدید منتقل کنیم. علی محمدی یک مشاور املاکی دیگر در تهران نیز در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: طرح جدید شیوه خوبی برای امنیت بخشی به معاملات مسکن است؛ اما باید خسرو معتضد قبل از اجرای سراسری آن، شرایط لازم برای بنگاه ها فراهم شود.
مبایعه نامه های جدید حمایت قضایی دارد؟
به گزارش «دنیای اقتصاد» مبایعه نامه های جدید علاوه بر اینکه به راحتی به دست طرفین معامله نمی رسد، بلکه حداقل 24 ساعت بعد از عقد قرارداد، امکان دریافت آن وجود دارد، یک چالش دیگر نیز دارد. در مبایعه نامه های جدید، آرم قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک، وجود ندارد به این ترتیب تفاوت اصلی آنها با مبایعه نامه های قدیمی، در عدم حضور نهادهای قضایی در این قراردادها است.
هر چند، در مبایعه نامه های جدید، هولوگرام حرارتی نصب شده، اما برخی تصور می کنند چون آرم قضایی از روی آنها حذف شده، اعتبار آنها نیز کم شده است.
در این باره مسوولان صنفی بازار مسکن معتقدند، هر قراردادی سازمان اطلاعات که بین دو نفر نوشته می شود در حکم سند عادی، قابل دفاع در کلیه محاکم قضایی است.
No comments:
Post a Comment