معاون شهردار تهران همچنين درباره هزينههاي ناشي از صدور پروانه و تراكم تصريح كرد: هنوز نرخ دقيق عوارض ساخت مشخص نشده است، اما احتمالاً براساس آنچه كه در روزهاي آينده توسط شورايشهر و شهرداري مشخص ميشود، عوارض ساخت و تراكم متناسب با نرخ تورم افزايش پيدا ميكند كه البته ميزان رشد تاثير آنچناني در هزينه ساخت نخواهد داشت.
هیربد معصومی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران با بیان این مطلب به «دنیای اقتصاد» گفت: افزایش عوارض ساخت با پیشنهاد شهرداری تهران در شورای شهر تصویب و به شهرداریها ابلاغ میشود هرچند نرخ دقيق اين افزايش هنوز نهايي نشده، اما اين افزايش مطمئنا هر سال، همراستا با نرخ تورم خواهد بود و برای این افزایش دلایل منطقی وجود دارد.
وی درباره علل افزایش این عوارض توضیح داد: شهرداری تهران برای جایگزینی هزینههای انجام شده در شهر باید از مردم عوارض دریافت کند؛ چراکه دولت به جز در زمینه حمل و نقل در هیچ طرحی کمک مالی به شهرداری نمیکند و به همین دلیل مردم باید هزینههای اداره شهر را بپردازند.
معصومی در ادامه معتقد است با اجرای طرح تفصیلی جدید در آغاز سال 89 و توزیع کاربریهای خدماتی متناسب با مناطق مختلف، در اجرای برخی لوایح مانند لایحه ارزش افزوده ناشی از فعالیتهای عمرانی شهرداری برای املاک مختلف نیز تغییراتی به وجود خواهد آمد.
بازار مسکن در مسیر رونق
به اعتقاد معاون شهرسازي شهردار تهران در سال89 با سیاستها و برنامهریزیهای دولت در سال88 بازار مسکن در مسیر رونق قرار خواهد گرفت و از رکود دو ساله خارج خواهد شد.
وی در توضیح بیشتر این پیشبینی به «دنیای اقتصاد» گفت: در سالهای 80 تا 84، مسکن با افزایش ناگهانی قیمت مواجه شد و این افزایش به ناگهان به رکود کنونی در دو سال گذشته تغییر شکل داد و این به آن دلیل بود که برای خروج از هر دورهای باید مدیریت و برنامهریزی جدید داشت تا از جهش یا رکود ناگهانی جلوگیری شود و این اقدامات در سالهای گذشته انجام نشده بود، ولی با مروری بر برنامههای دولت در سال قبل میتوان به این نتیجه رسید که امسال با رونق ساختوساز و خرید و فروش مسکن روبهرو خواهیم شد و این به شرطی است که در یک سیاستگذاری منطقی با سوداگری بازار مسکن مقابله شود تا نیازمندان و متقاضیان واقعی بازار مشخص و شناخته شوند.
معصومی همچنین تاکید کرد: به این ترتیب میتوان عرصهای را به وجود آورد که هم مردم و هم سرمایهگذاران احساس امنیت و مشارکت کرده و افت 50 درصدی صدور پروانههای ساختمانی در سال گذشته جبران شود.
تهران نباید ارزان شود
به گزارش «دنیای اقتصاد»، در کنار تمامی نظرات، معاون معماری و شهرسازی بر این اعتقاد است که تهران با در نظر گرفتن تمامی هزینهها نباید تبدیل به یک شهر ارزان شود و شهروندان نباید انتظار داشته باشند که در مقابل خدماتی که توسط شهرداری ارائه میشود هیچ افزایش قیمتی وجود نداشته باشد؛ چراکه در این صورت مهاجرت به این کلان شهر افزایش پیدا کرده و جمعیت موجود دو برابر میشود.معصومي افزود: تنها شهروندانی که میتوانند هزینههای زندگی را در تهران بپردازند باید در این شهر اقامت کنند و نباید به دلیل توان مالی عدهای که قادر به پرداخت هزینهها نیستند شرایط قیمتی تغییر کرده و عوض شود.
حافظ
کریمخان زند
میدان هفت تیر
روزولد
میرزای شیرازی
تخت طاووس
No comments:
Post a Comment