Monday, September 19, 2011

حال و روز اجاره نشین های پولدار

اجاره نشینی برای عده ای از خبرهای دین واندیشه  مستاجران در بازار اجاره همیشه معنای خوش نشینی می داد، اما مدتی است که برخی از خوش نشین ها در حال درجا زدن یا خروج از بازار اجاره هستند.

البته جمع کثیری از مستاجران واقعی در بازار اجاره واحدهای مسکونی، درباره مستاجران خوش نشین تصور می کنند که این دسته از متقاضیان به دنبال اجاره واحدهای متراژ بزرگ هستند، اما آنها اشتباه می کنند چراکه برخی از خوش نشین ها حتی حاضرند واحدهای بسیار کوچک نیز اجاره کنند، اما از طرف دیگر عده ای از این مستاجرها آنقدر خوش هستند که به مشجر بودن کوچه یا خیابانی که قرار است در آنجا ساکن شوند، بسیار اهمیت می دهند!
خوش نشین ها ترجیح می دهند مستاجر باشند
یکی از بنگاهداران فعال در خیابان جردن در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: معمولا عده ای از مستاجران به خاطر تنوع طلبی مستاجرنشینی را انتخاب می کنند و برخی هم به دلیل اینکه خبرهای فرهنگ وهنر  قسمتی از سرمایه خود را در خواب نگه ندارند، ترجیح می دهند مستاجر باشند تا صاحبخانه.
وی درباره کمترین متراژهایی که بیشتر مورد پسند مستاجران خوش نشین خیابان جردن قرار می گیرد، افزود: این دسته از مستاجران واحدهای 90 تا 130 متری را برای اجاره انتخاب می کنند.
نوع مصالح استفاده شده، کیفیت موقعیت قرارگیری واحد مورد نظر، میزان  خبرهای اجتماعی  رفت و آمد ساکنان آپارتمان طبق گفته این بنگاهدار، جزو مهم ترین گزینه انتخاب یک واحد مسکونی از نظر مستاجران خوش نشین است.
رضایت 70 درصد خوش نشین ها؟
اگرچه تعداد مستاجران خوش نشین در حوالی خیابان میرداماد کاهش پیدا کرده، اما نزدیک به 70 درصد از این دسته از مستاجران از نرخ اجاره ای که مالکان تعیین می کنند راضی هستند.
بابایی از فعالان بازار مسکن در خیابان میرداماد در این رابطه اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ اجاره طی 2 سال گذشته تعداد خوش نشین ها در بازار اجاره افت کرده است و از طرف دیگر، کمترین  ارزانترین تور چین  متراژی که مورد استقبال این دسته از مستاجران واقع می شود واحدهای 70 تا 80 مترمربعی هستند.
وی همچنین مهم ترین مساله ای که برای مستاجران خوش نشین اهمیت دارد را «مالک واحد اجاره ای» عنوان و اظهار کرد: اکثر مستاجران ترجیح می دهند واحدی را اجاره کنند که مالک از هر لحاظ آنها را به اصطلاح در منگنه قرار ندهد؛ زیرا خوش نشین ها معتقدند که بالاترین نرخ اجاره را برای سلیقه شان پرداخت می کنند تا راحت زندگی کنند نه اینکه مالک هر از چند گاهی مزاحمتی برای آنها ایجاد کند.
کوچک ترین متراژ انتخابی خوش نشین ها: 150 متر
مستاجران خوش نشین در منطقه پاسداران اگرچه با مالکان چانه ارزانترین تور دور اروپا  زنی می کنند، اما واحدهای متراژ بزرگ را برای اجاره انتخاب می کنند.
مشاور املاکی واقع در پاسداران تاکید کرد: تعداد مستاجران خوش نشین در بازار کاهش یافته است و تعداد خوش نشین هایی که باقی مانده اند بیشتر در حال درجا هستند یعنی اینکه آنها قصد جابه جایی به واحد بزرگ تر را ندارند بلکه سعی دارند قرارداد اجاره را تمدید کنند یا اینکه به واحد دیگری با همان متراژ نقل مکان کنند.
مهدوی، خاطرنشان کرد: خوش نقشه بودن واحد، شرطی برای انتخاب از سوی مستاجران خوش نشین است
اجاره نشینی برای عده ای از مستاجران در بازار اجاره همیشه معنای خوش نشینی می داد، اما مدتی است ارزانترین تور آنتالیا   که برخی از خوش نشین ها در حال درجا زدن یا خروج از بازار اجاره هستند.

البته جمع کثیری از مستاجران واقعی در بازار اجاره واحدهای مسکونی، درباره مستاجران خوش نشین تصور می کنند که این دسته از متقاضیان به دنبال اجاره واحدهای متراژ بزرگ هستند، اما آنها اشتباه می کنند چراکه برخی از خوش نشین ها حتی حاضرند واحدهای بسیار کوچک نیز اجاره کنند، اما از طرف دیگر عده ای از این مستاجرها آنقدر خوش هستند که به  ارزانترین تور سنگاپور  مشجر بودن کوچه یا خیابانی که قرار است در آنجا ساکن شوند، بسیار اهمیت می دهند!
خوش نشین ها ترجیح می دهند مستاجر باشند
یکی از بنگاهداران فعال در خیابان جردن در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: معمولا عده ای از مستاجران به خاطر تنوع طلبی مستاجرنشینی را انتخاب می کنند و برخی هم به دلیل اینکه قسمتی از سرمایه خود را در خواب نگه ندارند، ترجیح می دهند مستاجر باشند تا صاحبخانه.
وی درباره کمترین متراژهایی که بیشتر مورد پسند مستاجران خوش نشین خیابان جردن قرار می گیرد، افزود: این دسته از مستاجران واحدهای 90 تا 130 متری را برای اجاره انتخاب می کنند.
نوع مصالح استفاده شده، کیفیت موقعیت قرارگیری واحد مورد نظر، میزان رفت و آمد ساکنان آپارتمان طبق گفته این بنگاهدار، جزو مهم ترین گزینه انتخاب ارزانترین تور استانبول   یک واحد مسکونی از نظر مستاجران خوش نشین است.
رضایت 70 درصد خوش نشین ها؟
اگرچه تعداد مستاجران خوش نشین در حوالی خیابان میرداماد کاهش پیدا کرده، اما نزدیک به 70 درصد از این دسته از مستاجران از نرخ اجاره ای که مالکان تعیین می کنند راضی هستند.
بابایی از فعالان بازار مسکن در خیابان میرداماد در این ارزانترین تور تایلند  رابطه اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ اجاره طی 2 سال گذشته تعداد خوش نشین ها در بازار اجاره افت کرده است و از طرف دیگر، کمترین متراژی که مورد استقبال این دسته از مستاجران واقع می شود واحدهای 70 تا 80 مترمربعی هستند.
وی همچنین مهم ترین مساله ای که برای مستاجران خوش نشین اهمیت دارد را «مالک واحد اجاره ای» عنوان و اظهار کرد: اکثر مستاجران ترجیح می دهند واحدی را اجاره کنند که مالک از هر لحاظ آنها را به اصطلاح در منگنه قرار ندهد؛ زیرا خوش نشین ها معتقدند که بالاترین نرخ اجاره را برای سلیقه شان پرداخت می کنند تا راحت زندگی کنند نه اینکه مالک هر از چند گاهی مزاحمتی برای آنها ایجاد کند.
کوچک ترین متراژ انتخابی خوش نشین ها: 150 متر
مستاجران خوش نشین در منطقه پاسداران اگرچه با مالکان چانه زنی می کنند، اما واحدهای متراژ بزرگ را برای اجاره انتخاب می کنند.
مشاور املاکی واقع در پاسداران تاکید کرد: تعداد مستاجران خوش نشین در بازار کاهش یافته است و تعداد خوش نشین هایی که باقی مانده اند بیشتر در حال درجا هستند یعنی اینکه آنها قصد جابه جایی  ارزانترین تور لهستان
  به واحد بزرگ تر را ندارند بلکه سعی دارند قرارداد اجاره را تمدید کنند یا اینکه به واحد دیگری با همان متراژ نقل مکان کنند.
مهدوی، خاطرنشان کرد: خوش نقشه بودن واحد، شرطی برای انتخاب از ارزانترین تور آفریقا   سوی مستاجران خوش نشین است
تنظیم بازار مسکن با سه برنامه ای که خاصیت «مقابله با سوداگری»، «کنترل قیمت ها» و «افزایش عرضه» را به دنبال دارد، به عنوان اولویت های وزارت راه وشهرسازی در دستور کار دولت قرار گرفته است.
معاونت امور مسکن وزارت راه وشهرسازی بعد از مطالعه روی نیازهای آتی بازار مسکن تصمیم گرفته در کنار تنها طرح موجود –مسکن مهر- از پروژه های عملیاتی جدیدتری رونمایی کند که کاربری غالب آنها، مهار قیمت در زمان رونق و جلوگیری از افت ساخت وساز در دوره رکود است.
اولین برنامه مصوب که از امسال تا پایان سال 94 در سطح کشور به اجرا درمی آید تعیین مرز آگهی استخدام   حداقلی برای حجم ساخت وسازهای مسکونی است به طوری که سرمایه گذاری برای ساخت نباید سالانه از 850 هزار واحد مسکونی کمتر باشد.
این خط قرمز قرار است از کم کاری سازنده ها در دوره های رکود که افت شدید در عرضه را به همراه دارد، جلوگیری کند.
در این برنامه پیش بینی شده با تکلیف جدید انبوه سازان در کنار ساخت وسازهای مسکن مهر کل نیاز سالانه در بازار مسکن که با توجه به میانگین رشد جمعیت و ازدواج ها محاسبه شده است، تامین شود.
به گزارش «دنیای اقتصاد» در سال 88 که رکود مسکن به اوج رسیده بود، حجم ساخت وسازهای مسکونی در تهران و کشور به ترتیب 43 درصد و 17 درصد افت کرد. این در حالی است که برای امسال و کار در کارخانه   سال آینده که بازار مسکن سالانه با حدود یک میلیون و 600 هزار متقاضی روبه رو می شود، نه تنها کاهش عرضه به صلاح نیست، بلکه رشد تدریجی حجم فعالیت ها باید از قبل تضمین شده باشد.
نرخ گذاری آپارتمان ها، چگونه؟
نرخ گذاری آپارتما ن ها برای خرید وفروش نیز از جمله برنامه هایی است که هم اکنون در اتومبیل های دو گانه سوز   وزارت راه وشهرسازی در دست تدوین قرار دارد که به موجب آن «ارزش واقعی» واحدهای مسکونی پایتخت در قالب نظام قیمت گذاری محاسبه می شود.
وزارت راه وشهرسازی برای برآورد ارزش آپارتمان های موجود در تهران همکاری مشترکی را با مرکز آمار، شهرداری و همچنین وزارت بازرگانی شروع کرده و در نظر دارد با تقسیم محدوده شهر تهران به حدود 40 هزار بلوک مجزا –بلوک ریزتر از محله است و در حد کوچه را شامل می شود- قیمت مرجع هر 40 تا 50 واحدمسکونی را مشخص کند و در عین حال «چک لیست» تجهیزات و مشخصات درونی آپارتمان ها در اختیار بنگاه های مسکن قرار داده شود تا متناسب با امکانات واحدها، درصدی به قیمت مرجع کم یا اضافه شود و رقم نهایی به عنوان قیمت قابل قبول برای معامله در اختیار خریدار و فروشنده قرار بگیرد.
برخورد سنگین با خانه های خالی
همچنین برنامه سومی نیز در راه آمدن به بازار معاملات مسکن است که هدف آن لغو حبس واحدهای مسکونی و عرضه آنها به بازار مصرف است.
معاونت امور مسکن وزارت راه وشهرسازی بسته ای برای اخذ مالیات از خانه های خالی به سازمان امور مالیاتی ارائه کرده که به این ترتیب در دولت جمع بندی ها برای مقابله با  خبرهای ورزشی  خانه های خالی به انجام رسیده و هم اکنون بر سر نرخ مالیات و همچنین نحوه دریافت آن از مالکان خانه های خالی، بررسی ها ادامه دارد.
مالیاتی که فعلا برای خانه های خالی پیشنهاد شده به این صورت است که سالانه نرخ پایه مالیات به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند که گزینه اصلی برای نرخ پایه، ارزش اجاره روز آپارتمان ها است تا این رقم سنگین بتواند ضمن اعمال بازدارندگی در افزایش خانه های خالی، آپارتمان های بدون استفاده موجود را در فاصله ای کوتاه روانه بازار مصرفی کند. در حال حاضر هیچ نوع مالیاتی از عاملان سوداگری در بازار مسکن شامل مالکان زمین های بایر، خانه های خالی و کسانی که در طول سال بیش از دو بار ملک معامله می کنند، دریافت نمی شود؛ در حالی که در قانون ساماندهی مسکن که دو سال از تصویب و اجرای آن می گذرد به صراحت بر دریافت مالیات حداقل 12 درصدی از سوداگران تاکید شده است.
روایت معاون وزیر از برنامه ها
ابوالفضل صومعه لو معاون امور مسکن وزیر راه وشهرسازی درباره جزئیات برنامه های جدید به «دنیای اقتصاد» گفت: برنامه های کوتاه مدت و بلندمدتی برای تنظیم بازار مسکن و به خصوص بازار اجاره داریم که بخشی از این برنامه ها تعیین قیمت کارشناسی و ارزش واقعی واحدهای مسکونی است. بنا داریم با استفاده از بلوک بندی و در نظر گرفتن پارامترهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فضایی (مکانی)، دسترسی به  خبرهای سرگرمی   خدمات شهری و زیرساخت ها و کلیه عوامل موثر بر قیمت که قابلیت اندازه گیری کمی را داشته باشند، از طریق یک مدل پویا، قیمت آپارتمان ها را در سطح بلوک تعیین کنیم.
صومعه لو اظهار امیدواری کرد: نتایج این پروژه که در آن از نقشه های سیستم GIS نیز استفاده می شود، به عنوان ابزار نظارتی-کنترلی به زودی در بازار مسکن مورد استفاده قرار گیرد.
معاون امور مسکن وزارت راه وشهرسازی همچنین درباره پرونده خانه های خالی در تهران نیز گفت: وزارت اقتصاد از سال گذشته به دنبال اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم بوده که در این راستا ما با استفاده از فرصت فراهم شده، نظرات اصلاحی در این خصوص را به شکل بسته کامل حاوی موضوع خانه های خالی که یکی از موارد مهم است، به این وزارتخانه ارائه کرده ایم که در صورت تصویب کمک موثری به تنظیم بازار مسکن خواهد شد. صومعه لو تصریح کرد: شناسایی خانه های خالی نیازمند مشارکت برخی نهادها است که البته اخیرا تعاملاتی با وزارت نیرو، سازمان تعزیرات، شهرداری ها و مشاورین املاک صورت گرفته است.
وی با تاکید براینکه بسیاری از مالکان خانه های خالی به امید افزایش قیمت از عرضه اجتناب می کنند، گفت: شواهد میدانی  خبرهای حوادث    حاکی از آن است که تعداد خانه های خالی در تهران اندکی بیشتر از استانداردهای جهانی (4 درصد) است.
هر سال حداقل 850 هزار واحد
معاون امور مسکن وزارت راه وشهرسازی درباره تعیین حداقل حجم ساخت وساز نیز گفت: براساس جدولی که تنظیم کرده ایم در فاصله سال های 90 تا پایان 94 باید حداقل 4 میلیون و 800 هزار واحد مسکونی جدید ساخته شود تا بخشی از ماموریت تنظیم بازار مسکن از این طریق انجام و محقق شود.
..

No comments:

Post a Comment