Tuesday, June 21, 2011

ميليون پناهنده در كشور داريم

فارس: مدير كل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور گفت: 3 ميليون پناهنده در كشور وجود دارد.

سيد محمد تهاوري در نشست خبري بزرگداشت خلیج فارس  روز جهاني پناهندگان كه در مجموعه سينمايي پرديس برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: پذيرفتن مهاجران پناهنده در ايران در شرايطي بود كه اين كشور در يك جنگ 8 ساله و تحريم توسط استكبار جهاني قرار داشت ولي علي‌رغم اين موارد پذيراي مهاجرين بود و با مراودات اخلاقي و انساني كه با عراق و افغانستان داشت آنها را پذيرفت و با يك مديريت توانمند ساماندهي و سازماندهي كرد.

وي ادامه داد: در يك مقطع زماني ديگر در جنگ دوم خليج فارس وقتي عراق به كويت حمله كرد بخشي از مردم اين دو كشور به ايران آمدند و با توجه اخبار صلیب سرخ  به گذشتن سه دهه ايران پذيراي مهاجرين به كشور است.


* 3 درصد از پناهندگان كشور در مهمان‌شهرها زندگي مي‌كنند

تهاوري خاطرنشان كرد:‌ آنچه در حال انجام است اين است هدفمندی یارانه ها  كه از جمعيت يك ميليون پناهنده 3 درصد در مهمانشهرها هستند و بسياري از امكانات از جمله امكان تحصيل از مقاطع ابتدايي تا دبيرستان نانوايي بانك و كارگاه‌هاي اقتصادي برايشان فراهم شده در حاليكه كمترين كمك به ايران صورت گرفته است.

وي ادامه داد: در جنگ دوم خليج فارس هيچ كشوري حاضر نشد بحران پناهندگي را درك كند ضمن اينكه در حال حاضر نيز بسياري از كشورها پذيراي مهاجرين  کریم باقری  نيستند و به سختي آنها را قبول مي‌كنند.

مديركل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور در پاسخ به پرسشي درباره عدم صدور كارت شناسايي براي برخي از كودكان پناهنده در ايران گفت: تمام كساني كه مجوز پناهندگي داشته باشند از كارت شناسايي بهره‌مند مي‌شوند و فرقي ندارد كه كودك باشد يا بزرگسال. ضمن اينكه همه آنها از سيستم آموزشي برخوردار وام  هستند البته براي مهاجرين غير مجاز نيز بر اساس تدبير رئيس جمهور آنها نيز به مدارس مراجعه مي‌كنند و در سطوح مختلف مشغول تحصيل هستند.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينكه پناهندگان كشور سوريه را هم به ايران مي‌پذيريد، يا خير؟ اظهار داشت: براي ما فرقي نمي‌كند چه كشوري باشد؛ بر اساس  انقلاب  مباني كه داريم هر فردي كه شرايط پناهندگي را داشته باشد آن را مي‌پذيريم. نمونه آن 8 سال جنگ تحميلي ايران و شورا  عراق بود كه در آن شرايط بخش قابل توجهي از آنها به ايران مراجعه كردند و ما پذيراي آنها بوديم.

* هزينه هر پناهنده 5 دلار در روز، كمك هاي بين‌المللي سالانه 10 دلار

تهاوري در پاسخ به پرسشي مبني بر   اينكه سرانه و هزينه‌اي كه براي هر فرد پناهنده در كشور مي‌شود، چقدر است؟ گفت: براي هر پناهنده 5 دلار هزينه مي‌كنيم اصولگرایان  اين در حالي است كه كمك‌هاي بين‌المللي در طول سال براي هر پناهنده 10 دلار است.

* 850 هزار نفر پناهنده مجاز و 1.5 ميليون نفر پناهنده غير مجاز در كشور وجود دارد

وي ادامه داد: در حال حاضر 850 هزار نفر پناهنده مجاز قیمت نان  داريم و طبق سرشماري سال گذشته 1.5 ميليون نفر پناهنده غيرمجاز هستند كه با افزوده شدن به تعداد پناهندگان غيرمجاز از سال گذشته تاكنون به صورت كلي 3 ميليون پناهنده در كشور داريم.

مديركل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه ايران تا چه زمان اين روند را ادامه خواهد داد و با توجه به هزينه‌اي كه پناهندگان در بر دارند، آنها را در كشور به صورت مجاز و غيرمجاز مي‌پذيرند؟ گفت: با توجه به اينكه يك دهه از ثبات جمهوري افغانستان گذشته و به ثباتي نسبي رسيده است برنامه‌اي را در نظر داريم تا در يك پروسه زماني تغيير وضعيتي را ايجاد معمر قذافی   كنيم چرا كه بيشترين مهاجران مجاز و غيرمجاز كشور را افغاني‌ها تشكيل مي‌دهند.

*43.7 ميليون نفر از محل زندگي اصلي خود جابجا شده‌اند

رات‌وات معاون مدير منطقه‌اي آسيا و اقيانوسيه دانشگاه غیر انتفاعی   دفتر مركزي آژانس پناهندگان سازمان ملل و ژنو با حضور در اين نشست خبري اظهار داشت: روز بزرگداشت جهاني پناهندگان ماه مبارک رمضان   روزي است براي تمام شركا و‌ ذينفعان در اين زمينه كه مشغول فعاليت هستند براي اينكه بتوانند راه‌هايي پيدا كنند تا مشكلات موجود در اين مسئله برطرف شود.

وي ادامه داد: وقتي به دنيا نگاه مي‌كنيم درمي‌يابيم كه مشكل جابجايي و پناهندگي مردم همچنان پابرجاست و 43.7 ميليون نفر از محل زندگي اصلي خود جابجا شده‌اند.

وات تصريح كرد: مسئله‌اي كه به وجود مي‌آيد وزارت خارجه  اين است كه 80 درصد مسئوليت پناهندگان بر دوش دولت‌هاي در حال توسعه است. بنابراين لازم است از جمهوري اسلامي ايران و مردم آن براي فعاليت‌هاي مستمر و سخاوتمندانه‌اي كه در زمينه حمايت از پناهندگان انجام داده‌اند قدرداني عميقي كنم.

وي افزود: روز جهاني پناهندگان فرصتي به ما مي‌دهد تا راه‌حل‌هايي را پيدا كنيم و بتوانيم آنها را به محل اصلي زندگي خود بازگردانيم و فرصتي مناسب است براي اينكه از جوامع بين رهبری   المللي تقاضاي كمك و همكاري بيشتري با ايران و كشوري مانند پاكستان داشته باشند.

* كمك دولت به پناهندگان بيش از كمك‌هاي بين‌المللي است

برنارد دويل از آژانس پناهندگان سازمان ملل سفارت  در تهران نيز با حضور در اين نشست خبري اظهار داشت: 68 سال از كنوانسيون پناهندهنگان مي‌گذرد و روز و سال خاصي براي پناهندگان محسوب مي‌شود.

وي با بيان اينكه مدت طولاني از ايجاد اين كنوانسيون مي‌گذرد، گفت 43 ميليون نفر عددبسيار بزرگي است و اين عدد بيش از نصف جمعيت اين كشور محسوب مي‌شود تیم استیل آذین  در واقع مي‌توان گفت به اندازه يك كشور افراد جابجا شده داريم و ايران نيز بيش از سهم خود در اين زمينه درحال فعاليت است.

دويل ادامه داد: به طور خاص از اداره افغانستان  كل افراد خارجه ايران تشكر مي‌كنم همينطور ازوزارت بهداشت كه كمك‌هاي بسياري در اين زمينه به پناهندگان كرده و اقداماتي كه براي مردم خود انجام داده شامل حال پناهندگان نيز كرده است.

وي افزود: فراهم كردن شرايط آموزش براي پناهندگان يك نعمت بوده كه در اختيار اين افراد قرار گرفته استبندرعباس - خبرگزاری مهر: انجمن عکس بندرعباس با همکاری هیئت حجاب  نجات غریق غواصی به مناسبت مبعث رسول اکرم(ص) کارگاه عکاسی زیر آب را برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس انجمن سایتهای اینترنتی   عکس بندرعباس گفت: دریای خلیج فارس و زیباییهای درون آن باعث شده بسیاری از علاقه مندان به هنر عکاسی زیر آب روی بیاورند و تاکنون نیز آثار بسیار بدیع و زیبایی توسط عکاسان خلق شده است.

حسام الدین انصاریان افزود: نظر به اینکه این شیوه از هنر عکاسی در استان تازه و بدیع و استقبال عکاسان نیز قابل توجه است، اقدام به برگزاری یک دوره عکاسی فوتبال  زیر آب با حضور اساتید مجرب کرده ایم.

وی عنوان کرد: این کارگاه عملی عکاسی زیر فرودگاه امام خمینی   آب برای اولین بار در استان مورخ 9 تیر ماه برگزار می شودسيد مسعود علويان صدر؛ معاون حفظ و احياي آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس با اشاره به اينكه ايران هر سال دو سهميه ثبت ميراث فرهنگي در يونسكو دارد، گفت: در سي‌وپنجمين اجلاس يونسكو يك اثر ميراث طبيعي و يك اثر غيرمنقول از ايران به ثبت جهاني خواهد رسيد.

وي با بيان اينكه در اين اجلاس قرار است 42 اثر طبيعي و تاريخي از 40 كشور جهان براي ثبت در فهرست ميراث جهاني مورد بررسي قرار گيرند، اظهار داشت: ايران براي نخستين بسکتبال  بار پرونده يك اثر ميراث طبيعي كه همان "جنگل‌هاي حرا " است را براي ثبت جهاني به يونسكو ارسال كرده است. اثر غيرمنقولي هم كه معرفي شده است پرونده "باغات ايراني " است.

معاون حفظ و احياي آثار تاريخي مثلث برمودا  سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه تهيه پرونده "باغات ايراني " و "جنگل‌هاي حرا " حدود يك سال و نيم زمان برده است،‌ گفت: در پرونده ثبت جهاني "باغات ايراني " 9 باغ از 7 استان كشور معرفي شده است كه شامل باغ ارم شيراز، باغ عباس‌آباد بهشهر، باغ فين كاشان،‌ باغ چهلستون اصفهان، باغ شاهزاده ماهان كرمان، باغ پاسارگاد، باغ پهلوان‌پور يزد، باغ لیگ برتر  دولت‌آباد يزد و باغ اكبريه بيرجند است.

علويان صدر افزود: در سي‌وپنجمين اجلاس يونسكو در بخش آثار عباس امیری فر  تاريخي كشورهايي مانند بحرين، باربادوس، كلمبيا، چين، اسپانيا، اكراين، امارات، ژاپن، ويتنام، ايتاليا و عربستان و در بخش آثار طبيعي كشورهايي مانند استراليا، چين، هند، آلمان، ژاپن، ويتنام و كنيا پرونده‌ آثار خود را براي بررسي ارائه كرده‌اند.

معاون حفظ و احياي آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه امروز ايران را به مقصد پاريس ترك كرد نمايندگان ايران را كه در اين اجلاس حضور مي‌يابند حق تحصیل  روح‌الله احمد زاده؛ رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، حسن طالبيان؛ مدير تدوين پرونده باغات ايراني و يدالله پرمون؛ مشاور در امور بين‌الملل و ثبت جهاني سازمان ميراث‌فرهنگي عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس، پيش از اين قرار بود سي‌وپنجمين اجلاس يونسكو در بحرين برگزار شود كه با توجه به وضعيت فعلي حاكم بر اين كشور مقرر شد در مقر اصلي يونسكو در پاريس اين اجلاس برگزار شود.

در حالي پرونده "باغات ايراني " به عنوان سيزدهمين اثر ميراث فرهنگي كشور اخبار از حماس  به ثبت جهاني خواهد رسيد كه 12 اثر ثبت‌شده قبلي از كشورمان شامل تخت‌جمشيد،‌ چغازنبيل،‌ ميدان نقش جهان، تخت سليمان،‌ پاسارگاد، ارگ‌بم، سنگ‌ نوشته بيستون، گنبد سلطانيه ، مجموعه كليساي سنت استپانوس و قره كليساي اروميه، سازه‌هاي آبي‌ شوشتر، بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي و بازار تبريز است.

باغات ايراني كه در تمام دنيا شهره است شامل چهار عنصر زمين، آب، گياه و فضاي معماري است، آنچه باغ ايراني را از ساير باغ‌هاي دنيا متمايز مي‌كند اين است كه هر آنچه در اخبار از فلسطین   فضاي باغ وجود دارد با نظم معماري به هم پيوند خورده و بناها و فضاي باز باغ با هم تلفيق شده و جداي از يكديگر نيستند به طوري كه حتي عنصر آب در ميان بناها در جريان است.

جنگل‌هاي حَرّا نيز در 8 منطقه رژیم صهیونیستی  حفاظت شده ايران مي‌رويد كه در اين ميان جنگل‌هاي هميشه سبز دريايي حرا در حاشيه شمال غربي قشم ، از زيباترين گردشگاه‌هاي خليج فارس به شمار مي‌آيد. جنگل‌هاي حرا بر روى خاك‌هاى لجنى ناشى از رسوب خاك‌هاى حاصل از فرسايش سواحل رشد مي‌كنند و دائماً در معرض جزر و مد آب قرار دارند. به طورى كه در زمان جزر، درختان و بستر لجنى آن‌ها از آب بيرون آمده و  قرآن سوزی   به صورت جزايرى پراكنده نمايان مى‌شوند و در زمان مد، ‌تمامى جنگل حرا به زير آب رفته و ناپديد مى‌شود. درخت آل خلیفه  حرا در نقاطى مى‌رويد كه در مواقع مد دريا به زير آب بروند. درختان حرا   آب شور دريا را شيرين كرده و از آن تغذيه مى‌كنند. .

.

No comments:

Post a Comment